Kamppailulajien yhteinen kurinpitoelin käynnisti toimintansa

Kamppailulajiliittojen yhteinen kurinpitovaliokunta piti järjestäytymiskokouksensa kamppailuliittojen yhteisellä toimistolla maanantaina 9.1. Mukaan yhteiseen kurinpitoon saatiin ensivaiheessa neljä liittoa Judoliitto, Karateliitto, Miekkailu- ja 5-otteluliitto sekä Taekwondoliitto. Aikidoliiton ja Nyrkkeilyliiton osalta mukaan tulo odottaa vielä kevätliittokokousten hyväksyntää.

-Kamppailulajiliitot ovat aika pieniä yksiköitä ja onneksemme kurinpidollekaan ei ole ollut jatkuvaa ja suurta tarvetta. Tästä hyvästä seikasta seuraa sitten valitettava tosiasia, että meille ei myöskään kerry tarvittavaa rutiinia ja asiantuntemusta hoitaa tapauksia silloin harvoin, kun niitä kohdalle sattuu, kertoo taustoista kamppailuliittojen yhteistyötä kehittävä projektipäällikkö Pekka Lehdes.

-Yhteisellä kurinpidolla haetaan toimintaan laatua, jatkuvuutta, riippumattomuutta liittojen hallituksista ja toimihenkilöistä sekä tehokkuutta.

Yhteiseen kurinpitoon mukaan lähteneet liitot ovat kukin nimenneet kaksi edustajaansa kurinpitovaliokuntaan. Yhteisten kurinpitosääntöjen mukaan valiokunnan puheenjohtajan tulee olla lainopillisen koulutuksen saanut henkilö. Valiokunnan jäsenet eivät saa olla liittojen palkattuja toimihenkilöitä tai hallitusten jäseniä. Yhden liiton edustajat valiokunnassa pitää olla eri seuroista. Valiokunnan jäsenten toimikausi on kaksi vuotta (2017-2018).

Kurinpitopäätökset tehdään vähintään kolmen hengen kokoonpanolla siten, että päätökseen osallistuvista henkilöistä vähintään yksi edustaa lajia, jonka parista kurinpitotapaus on tullut vireille, vähintään yhdellä on lainopillinen koulutus ja mukana päätöksessä on vähintään yksi valiokunnan puheenjohtajistosta.

Järjestäytymiskokouksessaan kamppailulajiliittojen yhteinen kurinpitovaliokunta valitsi vuodeksi 2017 puheenjohtajakseen varatuomari Ari Launnen (Miekkailu- ja 5-otteluliitosta). Varapuheenjohtajiksi vuodelle 2017 valittiin varatuomari Kari Kuula (Karateliitosta) ja OTM Kari-Matti Lehti (Taekwondoliitosta).

Kurinpitovaliokunnan muut jäsenet ovat:

Sampo Mälkiä (Judoliitto)
Kimmo Töttölä (Judoliitto)
Lasse Kalliokorpi (Karateliitto)
Jaana Pihkala OTK (Miekkailu- ja 5-liitto)
Miia Ylikulju OTM (Taekwondoliitto)

Valiokunta täydentyy, jos Aikidoliiton ja Nyrkkeilyliiton kevätkokoukset antavat lopullisen siunauksensa mukaan tulolleen yhteiseen kurinpitoon.

Järjestäytymiskokouksessaan kurinpitovaliokunta totesi, että se ei ota käsiteltäväkseen tapauksia, jotka ovat tulleet vireille liittojen kurinpitoelimissä ennen 1.1.2017. Ennen 1.1.2017 vireille tulleet tapaukset hoidetaan loppuun liittojen vanhojen sääntöjen ja toimielinten puitteissa.

Kamppailuliittojen yhteiset kurinpitosäännöt löytyvät liittojen internet-sivuilta. Judoliiton sivuilta klikkaamalla tästä.

Kurinpitoasian vireille saattaminen tehdään toistaiseksi ilmoittamalla asiasta oman lajiliiton toiminnanjohtajalle. Myöhemmin valiokunnalle perustetaan oma sähköpostilaatikko.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa