Kamppailija ei kiusaa -kiertue starttaa Turusta

Kahdellatoista paikkakunnalla järjestettävä kiertue kokoaa yhteen paikkakuntien ja niiden lähialueiden kamppailuseurat ja -lajit tärkeän teeman ympärille. Kiertueen tarkoituksena on kohdata kamppailijoita valtakunnallisesti, tavoittaa ohjaajia, tiedottaa kiusaamattomuuden työkaluista ja olla vuorovaikutuksessa seurojen kanssa. Tapaamisesta ohjaajat saavat itselleen käytännön työkaluja kiusaamisen ehkäisyyn.

Kamppailija ei kiusaa -kampanjan tärkein tehtävä on auttaa kamppailuseuroja luomaan saleille yhteisöllinen, sovinnollinen ja vuorovaikutuksellinen ilmapiiri ja tätä kautta ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista. Kiertueella kootaankin saman katon alle illan aikana ensin lapset ja nuoret harjoittelemaan vuorovaikutustaitoja käytännön harjoitteiden kautta ja keskustelemaan kiusaamisesta. Loppuillasta koolle toivotaan etenkin ohjaajia ja seurojen luottamusjohtoa. 

"Kamppailijat voivat toimia esimerkkeinä, heistä ketkä puuttuvat kiusaamistilanteisiin ja osaavat omalla käytöksellään ja vuorovaikutustaidoillaan edistää sovinnollisuutta ja estää kiusaamista. Näiden tavoitteiden täyttämiseen suurin työkalu on junioriohjaajien kouluttaminen. Kun eri lajien ohjaajat omaavat itse hyvät taidot sovitella konfliktitilanteita ja luoda turvallista ilmapiiriä, taidot ja toimivat käytännöt leviävät myös laajemmalti seuroissa. Kamppailu-urheiluun ja kamppailulajieihin yleisesti liitettävät arvot toivottavasti jo itsessään ohjaavat harrastajia ja urheilijoita puuttumaan kiusaamiseen ja puolustamaan heikompia." Tiivistää projektityöntekijäTuomas Vaskisalmi kamppailulajien yhteisestä kiusaamisen vastaisesta kampanjasta.

Alfan liikuntakeskusksessa järjestettävä tilaisuus on kaikille alueen kamppailulejeille avoin ja maksuton tilaisuus. Media on tervetullut paikalle.

Illan ohjelma
Klo 17.00-19.00 Kamppailija ei kiusaa -harjoitukset: leikkejä ja harjoitteita koko porukalle 
Kohderyhmä: Lapset ja ohjaajat

Klo 19.00-20.30 Tietoa kampanjasta ja käytännön työkaluja ohjaajille
Kohderyhmä: Ohjaajat ja luottamushenkilöt

---
Lisätietoja

Kamppailija ei kiusaa on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja kamppailuorganisaatioiden toteuttama kampanja, joka on toteutettu yhteistyössä Valo ry:n kanssa. Kamppailija ei Kiusaa -kampanjassa pyritään löytämään ja antamaan käytännön helppoja työkaluja kiusaamisen ehkäisyyn oman yhteisön jäsenten parissa. Kamppailija ei kiusaa -kampanjan tärkein tehtävä on auttaa kamppailuseuroja luomaan saleille yhteisöllinen, sovinnollinen ja vuorovaikutuksellinen ilmapiiri ja tätä kautta ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista. Kampanja kohdistuu erityisesti lapsiin ja nuoriin mutta myös aikuisharrastajiin.

Tuomas Vaskisalmi, Kamppailija ei kiusaa -projektityöntekijä
040 961 3138
www.kamppailijaeikiusaa.fi  
tuomas.vaskisalmi@kamppailijaeikiusaa.fi

Sera Kaukola, Taidon lajipäällikkö
050 542 3431
taido@taido.fi

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa