Juttua Järvenpään judoleiriltä 31.10-1.11.2009

Järvenpään Akagin dojo keräsi tatamit täyteen. Reilu puolitoista vuotta tätä on odotettukin Liikuntakeskus Piirosen remontin vuoksi. Nyt on hieno paikka ja lisää on varmasti luvassa.

Alueleiri Järvenpäässä 31.10.-1.11.2009 (Ripan ja Eeron ja muutaman muunkin ottamista kuvista ilmestyy kuvagalleria löytyy tästä >>)

Ennen viime viikonloppua oli reilusti yli puolitoista vuotta ennättänyt vierähtää edellisestä alueleiristä Järvenpäässä, johtuen liikuntakeskus Piirosen alakerran lähes kokonaan vallanneesta remontista. Myllerryksessä tiloihin valmistui yksi uusi ja yksi restauroitu tanssisali, uusia pukuhuoneita sekä kahviotilat.

Jonkin verran pohdiskelimme ennen viikonloppua Akagin puuhaihmisten kanssa, kuinka innokkaasti ihmiset lähtisivät tatamia pöllyttämään, kun pyhäinpäiväkin osui kohdalle. Entistä ehommissa puitteissa oli kuitenkin hyvä ottaa vastaan runsaslukuinen määrä pienimmistä muksuista ja junnuista jo varttuneempiin kuntoilijoihin. Tapahtuma osoitti tällaisille leireille olevan tarvetta.

Harjoitukset lähtivät alkuun Markku Latvasen ja Vesa Riihelän vetämillä junnutreeneillä, jonka jälkeen kisaajia ja aikuisia ohjasi monipuolisesti ja mielenkiintoisesti Tatu Saarinen Lahdesta.

Tatun vauhdikkaan session jälkeen oli vuorossa judollista itsepuolustusta Marko Kallion vetämänä. Ohjelma koostui lähinnä jujutsu- mutta myös aikido-pohjaisista liikesarjoista, joilla mahdollisesta päällekarkaajasta pitäisi selvitä, jos ei muuten uhkaavasta tilanteesta pääse eroon.

Seuraavaksi liikuttiin Heikki Lähteenkorvan ja Arttu Laitisen johdolla Järvenpäässä traditioksi muodostuneessa Judon Tuki Ry:n Get Together -kuntojudoharjoituksessa. Treeniksi Hessu ja Arttu olivat muokanneet liikkeitä nage-no-katan pohjalta ja katatekniikat osoittivat toimivuutensa myös tämänkaltaisissa harjoitteissa.

Tuen treenien kanssa samaan aikaan vetivät Markku ja Vesa kolmannella tatamilla junnujen päivän toisen harjoituksen ja päivän päätti Tatu toisella sessiollaan, nyt pystyjudoa esim. sode-tsurikomi-goshin muodossa painottaen. Paikalla olleet kiittelivät ekan päivän antia ja hikisiä, mutta onnellisia naamoja oli nähtävillä jokaisen harjoituksen jälkeen.

Sunnuntaina aloitettiin Markku Latvasen ja Jukka Laalon vetämillä junnuharkoilla, jonka jälkeen kisaajien treeneissä oli maestrona Pasi Lind. Kuvio toistettiin päivän mittaan ja junnujen toisen treenin kanssa kolmostatamin valtasivat muksujudokat Niina Nikulaisen ja Juhani Tanayaman sekä Jarmo ja Raili Bäckströmin johdolla. Pasin toisessa harjoituksessa hänellä olivat apuna Juhani ja Jukka. Palautetta tuli reippaista ja hyväntuulisista treeneistä, niin muksujen, junnujen kuin kisaajienkin taholta.

Jotkut kyselivät, miksi leirillä ei ollut tänä vuonna yöpymismahdollisuutta. Se johtui yksinomaan siitä, että yöpyjät (ja lapsiparkin tarvitsijat) ilmoittautuivat ennakkoon niin laiskasti, ettei valvonnan ja aamiaisen järjestäminen sekä vartiointiliikkeen ja hälytysjärjestelmien kanssa pulaaminen muutaman halukkaan vuoksi olisi ollut järkevää. Seuraavalle leirille järjestetään kyllä yöpymismahdollisuus, mikäli riittävän moni sitä tarpeeksi ajoissa ilmoittaa tarvitsevansa.

Joka tapauksessa Akagin talkooporukasta oli jälleen kiva kuulla, että harjoituksiin osallistuneet pitivät niiden monipuolisuudesta sekä vetäjistä ja puitteista. Kun treenaajia saapui paikalle kiitettävästi ja yleistuntuma oli, että he saivat, mitä olivat tulleet hakemaan, jopa enemmän, niin järjestäjäkään ei voi olla kuin tyytyväinen.

Risto Karvonen

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa