Junnu-Cup ja vähän toisenlainen leiri Järvenpäässä 24-25.9.2011

Kamppailuviikonloppu Järvenpäässä 24-25.9.2011

Järvenpään judoseura Akagi järjesti viime lauantaina Liikuntakeskus Piirosella vuoden kolmannen Etelä-Suomen alueen Junnu-Cup –kisan sekä sunnuntaina vähän erilaisen leirin, jossa esiteltiin myös muita budolajeja.

Junnu-Cup –kisoja jo useamman järjestänyt Akagi veti järjestelyt jälleen kerran tyylillä. Homma toimi mainiosti. Talkooporukka sekä Judoshiai-mies Partasen Tero loivat mukavat puitteet tapahtumalle.
Punnitukset nuoremmille alkoivat kello 9.00 ja ottelut hivenen yli 11. Varttuneemmat junnut kävivät puntarissa klo 12.00 alkaen ja ottelut pyörivät koko päivän varttia vaille neljään asti. Palkintojen jaot katkaisivat sopivasti muuten koko ajan jatkuneiden ottelujen sarjan.

Kisassa koettiin jälleen kerran niin mahtavia fiilistelyjä voitetuista otteluista kuin myös hetken kestäneitä pettymyksiä häviöiden jälkeen. Reilua ja äänekästä tsemppausta kuultiin rutkasti. Kaikki nuo kuuluvat hyvään kisaan ja sitähän Junnu-Cupit ovat aina olleet.
On vaikea keksiä kokemattomille nuorille parempaa tapaa kokea kisajännitys ja –huuma. Kaikkien junnujen soisi osallistuvan ko. kisoihin ainakin kerran – pari. Sen jälkeen on helpompi suunnata ”isompiin” ympyröihin.
Seuraava Junnu-Cup kisataan 20.11. Kirkkonummella. Laittakaa kalentereihinne!

Sunnuntaina oli vuorossa leiri, jossa haettiin tuntumaa myös muihin budolajeihin. Päivän aikana oli ohjelmassa kolme treeniä, yhteensä noin viisi tuntia. Ahkerimmat olivat tatamilla kaikki harjoitukset, joista ensimmäinen painottui korealaislähtöiseen hapkidoon. Alun perin Nummelassa judolla aloittaneen Kim Aaltosen opastamana kokeiltiin erilaisia potkuja ja lukkoja.

Toinen treeni vedettiin kamppailulajien monitoimimiehen Marko Kallion johdolla. Lajina oli ju-jutsu ja harjoituksissa käytiin läpi liikesarjoja, joissa oli niinikään lukkoja ja potkuja sekä maahanvientejä, lyöntejä ja kuristuksia. Vauhti oli aikamoinen ja sekundanahka vuoti aika lailla.

Päivän vikat harjoitukset mentiin sinnikkäimpien osallistuessa Akagin oman Vesa Riihelän johdolla judon parissa. Aiheena oli mattoa sekä uchi mataa eri tilanteista ja kombinaationa. Paikat olivat päivän päättyessä ainakin meikäläisellä melko hapoilla, mutta fiilis oli hyvä. Kysyttäessä tällaisten tapahtumien järjestämisestä jatkossa oli vastaus kuorossa: Ilman muuta!
Eli kun tuollainen leiri on tulossa uudelleen, niin sitten mahdollisimman moni paikalle, Eiks Joo!


Risto Karvonen


Junnu-Cupin tulokset Judoshiain sivuilta klikkaamalla tästä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa