Kuva: Sami Erjansalo

Judoseurat yhteistyöhön kuntien kanssa toteuttamaan harrastamisen Suomen mallia

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Harrastamisen Suomen mallissa kunnat tulevat tekemään yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa. Kunnilla on ollut mahdollisuus hakea avustusta Suomen mallin pilotoinnin käynnistämiseen 2021. Mitä aktiivisempi paikallinen seura on kunnan suuntaan, sitä paremmin seuran ja kunnan välinen yhteistyö käynnistyy ja sujuu.

Judoseurojen kannattaa siis tiedustella omasta kunnasta, millaisia harrastamisen mallin suunnitelmia kunnalla on ja miettiä, miten seura voi olla mukana harrastustoiminnan järjestämisessä. Eri kunnilla on erilaisia suunnitelmia.

Osana harrastamisen mallin valmistelua on koululaisilta kysytty, mitä he haluavat harrastaa. Kyselyssä on vastausvaihtoehtona kamppailulajit. Kyselyn väliaikatiedot on julkistettu ja vastaukset on luokilteltu koulukohtaisesti. Seurat voivat vastausten nojalla miettiä myös seuratoiminnan markkinoinnin kohdentamista.

Tutustu kyselyn väliaikatuloksiin: Olympiakomitean uutinen koululaiskyselyn väliaikatuloksista

Lisätietoa harrastamisen mallista OKM:n sivuilta

 

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa