Judoliitto on tehnyt valinnat Rion ja Miamin MM-kisojen edustusjoukkueista

Aikuisten MM-kisat pidetään 26.8-1.9.2013 Rio de Janeirossa Brasiliassa ja U18 nuorten MM-kisat 8.-11.8.2013 Miamissa Yhdysvalloissa.

Suomen Judoliitto on valinnut seuraavat edustajat Rion MM-joukkueeseen:

Eetu Laamanen, -73kg, Tampereen Judo

Jaana Sundberg, -52kg, Riihimäen Judoseura

Juho Reinvall, -60kg, Tampereen Judo

Satu Lehikoinen, -57kg, Joen Yawara

Valtteri Jokinen, -60kg, Riihimäen Judoseura

Päävalmentaja Pascal Tayot

Valmentaja Jukka-Pekka Jokinen

Joukkueenjohtaja Esa Niemi

Valinnassaan Judoliitto luotti kokemukseen valitsemalla moninkertaiset arvokisakävijät Jaanan ja Valtterin, sekä myös halusi antaa mahdollisuuden hankkia kokemusta uusille nouseville judokoille. Esa Niemi edustaa Suomea juuri ennen kisoja pidettävissä Kansainvälisen Judoliiton (IJF), Euroopan Judounionin (EJU) ja Pohjoismaiden Judoliittojen (Nordic meeting) kongresseissa.

Erinomaisesti sujuneiden Nuorten olympiafestivaalien (EYOF) jälkeen päätettiin lähettää myös pieni joukkue U18 nuorten MM-kisoihin. Matkakustannukset saatiin erikseen järjestettyä Suomen Olympiakomitean kautta KOK:n ns. Solidarity-rahastosta (nuorten mm-kisoja ei oltu budjetoitu tai suunniteltu alkujaan).

Miamissa U18 nuorten MM-kisoissa Suomea edustavat:

Martti Puumalainen, -90kg, Mikkelin Judo

Oskar Tvauri, -73kg, Vantaan Jukara