Judokoiden viime hetkien kipsi jatkui Pariisissa

Suomalaisjudokoiden kompurointi otteluiden viime hetkillä jatkui sunnuntaina Pariisin Grand Slam-turnauksessa.

Oulun Antti Virta sai otteluvoiton qatarilaisesta Awad Naemista, mutta toinen vastustaja, georgialainen Levan Tsiklauri katkaisi suomalaisen gtien kohti parempia sijoituksia ja olympiakarsintapisteitä.

Virta sai vietyä georgialaista vastaliikkeellä, mutta pisteitä ei herunut.  Mattoon viennin jatkotilanteesta georgialainen alle 81-kiloisten maailmanlistan kahdeksas sai Virrasta käsilukon, joka päätti ottelun.

Alle 90-kiloisissa otteleva Ahvenanmaan Samuel Mäki jäi avausottelunsa alkupuolella valkovenäläisen Andrei Kazusionakin sidontaan omasta yrityksestään. Valkovenäläinen sai tästä viiden pisteen suorituksen. Mäki onnistui kuitenkin jalkapyyhkäisyllään saamaan seitsemän pisteen suorituksen. Johtoaseman pitäminen ei kuitenkaan onnistunut, vaan viimeisen minuutin huolimattomuus kostautui, ja valkovenäläinen päätti ottelun komealla käsivarsiheitollaan.

Päävalmentaja Mika Mukkula olisi toivonut suomalaisilta kypsempää ottelemista.

- Paljon sattui ottelun loppuhetkien virheitä. Uskon, että tuollaiset virheet saadaan kitkettyä kun mennään kevättä kohti ja olympiakarsintojen pääkilpailut lähenevät. Toisaalta oppirahojakaan ei saa maksaa loputtomiin, Mukkula ruoti suomalaisten otteita.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa