Judohuiput valmistautuvat leireillä MM-kisoihin

Suomalaisjudokat valmistautuvat elokuun 23.-28. päivinä Pariisissa pidettäviin MM-kisoihin lähinnä tasokkailla kansainvälisillä leireillä. Muutamat judoparhaimmistostamme testaavat vielä kuntoaan Euroopan cupin kilpailussa Hampurissa tulevana viikonvaihteena.

Olympiavalmennusryhmään kuuluvilla suomalaisjudokoilla on takana pitkä ja rankka kilpailukausi, jonka aikana on koettu sekä onnistumisia että epäonnea.

Jaana Sundberg, Valtteri Jokinen ja Johanna Ylinen ovat vielä hyvissä asemissa taatakseen itselleen paikan Lontoon olympiatatamilta. Alle 66-kiloisissa otteleva Lahden Niko-Tapio Niemelä menetti paljon mahdollisuuksiaan polvivamman takia. Eroa viimeiseen olympiakarsintasijaan on tällä hetkellä 199 pistettä. Piste-eron kiinnikurominen vaatii onnistumisia ja hyvää onneakin, mutta ennen kaikkea pysymistä terveenä.

Alle 81-kiloisissa kilpailevan Antti Virran jatkomahdollisuudet riippuvat siitä, miten nopeasti ja hyvin hän toipuu kisakuntoon olkapääleikkauksestaan.

Ei tulostavoitteita

Judoliiton päävalmentaja Mika Mukkula pitää Hampurin kisaa ja leiriä ennen kaikkea valmistautumistapahtumana MM-kisoihin.

-Tulostavoitteita ei ole asetettu. Kisoista haetaan vielä ottelutuntumaa ja hiotaan taktisia seikkoja ja leiri on hyvä tilaisuus virittäytyä tulevaan päätapahtumaan. Tietysti onnistumisiakin haetaan, mutta niitä ei nyt nosteta päätavoitteeksi, Mika Mukkula sanoo.

Hampurin kilpailuihin osallistuvat Johanna Ylinen (-63 kg), Juho Reinvall (-60 kg), Antti Rintamäki (-66 kg), Eetu Laamanen, Niko Tapio Niemelä ja Kalle Teivaala (-73 kg).

Valtteri Jokinen ja juuri sotilaiden maailmankisoissa pronssia voittanut Jaana Sundberg sekä samoissa kisoissa mukana ollut Vadud Balatkhanov osallistuvat vain kisojen jälkeen pidettävälle leirille. Hampurin jälkeen judokat käyvät vielä leireilemässä Englannissa ja Virossa.

Pariisin MM-kisojen suomalaismenestystä Mika Mukkula ei lähde veikkamaan. –Kaikki, jotka nyt ovat terveitä, ovat myös hyvässä kunnossa ja jokaisella heistä on taitojensa ja kuntonsa puolesta mahdollisuudet menestyä mitaleille asti. Siihen vaaditaan täydellistä onnistumista ja onnea, mutta oleellista on, että MM-tatamille astuttaessa ollaan terveitä.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa