Johanna Ylinen 16. MM-tatamilla

Judon MM-kilpailut Tokiossa jatkuivat lauantaina kevyemmillä keskisarjoilla, joissa suomalaisista oli otteluvuorossa Johanna Ylinen.

Alle 63-kiloisissa otellut Ylinen sai avausvastustajakseen Taiwanin Chin-Fang Wangin, joka oli Ylisen avausvastustaja myös Pekingin olympialaisissa. Silloin Ylinen hävisi, mutta nyt tahti oli toinen. Kun ottelua oli puoliminuuttia jäljellä, Ylinen teki Wangista ottelun päättäneen 10 pisteen suorituksen sumigaeshi uhrautumisheitollaan.

 

Toisessa ottelussaan Ylinen kohtasi Venäjän ykkösnaisen Marta Labazinan. Ylisen ja Labazinan edellinen kohtaaminen Saksan avoimissa kesällä 2009 päättyi Labazinan voittoon. Tällä kertaa Ylinen käänsi Labazinasta heittoyrityksen omaksi vastaheitokseen, jota tuotti 10 pistettä ja päätti ottelun, kun sitä oli jäljellä 20 sekuntia.

 

Kolmannessa ottelussa vastustajaksi tuli pahin mahdollinen eli hallitseva maailmanmestari Japanin Yoshie Ueno. Ylisellä ei ollut aseita Uenon voittamiseen. Ueno teki Ylisestä kolme pistesuoritusta: ensin viiden pisteen, sitten seitsemän pisteen ja lopulta ottelun päättäneen 10 pisteen suorituksen.

 

Ueno voitti loputkin vastustajansa ja näin uusi maailmanmestaruutensa.

 

-Ottelufiilis oli tänään hyvä ja päivä lähti hyvin käyntiin. Sain oteltua taktiikan mukaisesti. Ueno oli tänään erittäin vahva enkä löytänyt aseita häntä vastaan, kommentoi Ylinen otteluitaan.

 

-Johannan lohko ei ollut helppo. Kaksi ensimmäistä ottelua olivat tahtovoittoja, jotka ratkesivat molemmat viimeisellä minuutilla. Pekingin vastustajasta tuli revanssi ja Venäjän ykkösnainen kaatui komeasti. Harmi että Uenoa vastaan ei voittoon tarvittavia aseita enää löytynyt. Uenon tekniikat kyllä oli tiedossa, mutta siitä ei tänään ollut apua. Sijoitus painui tappion myötä, Johannalla olisivat kyllä paukut riittäneet tänään pidemmälle, mutta arpa oli heittänyt Uenon tälle kohtaa kaaviota, joten edes keräilyotteluihin ei ollut asiaa. Kaiken kaikkiaan Johanna otteli tänään rohkeasti, kuten tämäntasoisissa turnauksissa kuuluukin, kommentoi päävalmentaja Mika Mukkula.

 

Alle 57-kiloisissa naisissa mestaruuteen otteli Japanin Kaori Matsumoto. Mieste alle 73 kilon sarjassa mestaruuden vei Japanin Hiroyuki Akimoto.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa