Jaana Sundbergille harmittava takaisku

Riihimäen Judoseuran Jaana Sundberg on sivussa judotatameilta loppu vuoden. Olkapään rustorengas hajosi kuukausi sitten aivan MM-kisojen alla ja vamma korjattiin eilen Helsingissä. Kevään EM-vitosen lähitulevaisuuden kilpailu- ja leirikalenteri menee uusiksi.

- Sama olkapää operoitiin myös toukokuussa 2008 ja se kuntoutui siitä hyvin. Voima-arvot olivat ennallaan jo joulukuun testileirillä eikä kansainvälinen huippu ollut karannut liian kauas. Mutta hirmu paljon töitä teinkin käden eteen.

- Nyt on edessä sama urakka. Kuntoutus aloitetaan pikku hiljaa, kunhan saan kuukauden kuluttua käden vapaaksi kantositeestä. Luvassa on tiukkaa treeniä ja onneksi minulla on työpaikan kautta alan ammattilainen apuna kuntoutuksessa.

- Alkujaan seuraavaksi ohjelmassa olisi ollut ensin Finnish Open ja sen jälkeen joulukuun vaihteessa viiden viikon hyvä kisa- ja harjoittelujakso Aasiassa, mutta ne jäävät nyt haaveeksi, kuten taitaa jäädä tulevat EM-kisatkin. Ensi toukokuussa alkavat kuitenkin taas olympiakarsinnat ja on järkevämpää olla silloin iskussa kuin keskenkuntoisena EM-tatamilla. Lisäksi vuoden päästä odottavat uudet MM-kisat, jonne on tarkoitus rakentaa ensi kauden kuntohuippu.

- Lontoo 2012 on siis edelleen mielessä eikä tässä ole tarkoitus antaa periksi, vaikka kilpasiskot taas hieman etumatkaa saavatkin. Loukkaantumiset kuuluvat urheiluun ja ilman niitä tämä koko touhu olisi aivan liian helppoa.

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa