Tuomariraportti, Varsovan Avoimet 24.-25.9.2016

Suomalaistuomareita kisassa edusti Kajaanin Judokerhon Henri Mylly.

Lauantai 24.9.

Kisapäivä alkoi tuomaripalaverilla reilua tuntia ennen otteluiden alkua. Tuomaripalaveri oli lyhyt ja yksinkertainen. Jaettiin tuomariryhmät ja säännöistä ei juuri keskusteltu. Painotettiin ainoastaan sitä että jokaiseen otteluun tulee olla keskittynyt ja ongelmatilanteessa tulisi ryhmän itse ratkoa mahdolliset ongelmat. Ryhmässäni oli viisi tuomaria, yksi ottelu keskellä ja sen jälkeen kahdeksi otteluksi avustamaan. Tuota kiertoa 30-45 min, jonka jälkeen pääsi huilaamaan. Lauantain aloitus oli itseltäni hieman jännittynyt, mutta kollegat totesivat päivän päätteeksi että hyvin meni vaikka omien sanojen mukaan olikin jännittänyt. Pronssiottelut tuomittiin samoissa ryhmissä, niin että jokaiselle tuli yksi pronssiottelu ja kaksi avustavan vuoroa. Finaaleissa pääsin lauantaina kahteen otteluun pöydän taakse.

Sunnuntai 25.9.

Päivä alkoi samanlaisella aikataululla, paitsi että tuomaripalaveri oli edellistä päivää lyhyempi. Valmentajilta oli saatu palautetta, että ensimmäinen päivä oli mennyt tuomarilinjan suhteen yleisesti hyvin. Palaverin loppuun painotettiin että tulee edelleen keskittyä jokaiseen otteluun, ettei hyvän päivän jälkeen tule "mahalaskua". Omat tuomaroinnit menivät sunnuntaina todella hyvin, olin jonkinlaisessa euforiassa ja samalla itseluottamus oli huipussaan. Päivän lopussa palkintona odotti U15 +70 kg tyttöjen finaalin tuomitseminen ja kahdessa finaalissa avustaminen.

Kisojen jälkeisessä loppupalaverissa painotettiin tuomareiden verkostoitumista ja toisiinsa tutustumista sekä päivän otteluiden läpikäyntiä.

Kilpailu oli yleisesti kovatasoinen ja voin lämpimästi suositella tätä kisaa myös muillekin. Järjestelyt, kuljetukset ja ruokailut toimivat erittäin hyvin.

Henri Mylly
 

Uutiskategoriat

Jaa Facebookissa