Kaj-Peter Pesosen raportti PM-Kilpailuista Oslosta.

Matka alkoi hyvin Suomen päässä, mutta Oslon kentällä ei ollut ketään vastassa. Niinpä piti matkustaa omatoimisesti linja-autolla Ullevin stadionin kupeessa olevaan kisahotelliin. Yllätys oli, kun selvisi, että siellä asuivat kaikki muut tuomarit paitsi minä. Tein uuden yrityksen Gullevall –hotelliin, muttei sielläkään ollut nimeäni tiedossa. Viiden tunnin odottelun ja soittokierroksen jälkeen löytyi huone onneksi minullekin.

Lauantaiaamulla oli kokous 8.15 ja aamupalalle pääsi klo 8.00. Aamu tuntui siis kiireiseltä. Alle 17 –vuotiaiden kisan alku myöhästyi vajaat puolituntia ja alle 20v parituntia. Matolla oli 5 tuomaria, joiden kesken kierto tapahtui 15 minuutin vuoroissa. Tuomitsemisen ja levon suhteeksi tuli siis 45/30min. Meidän matollamme oli islantilainen, kaksi tanskalaista, norjalainen ja suomalainen tuomari.


Yhteistyö ja henki olivat hyviä. Tuomiot olivat kohdillaan ja oikeat voittajat löydettiin. Yksi karkea virhe kuitenkin tapahtui. Katsoin kulmassa tapahtuneessa osaekomi-tilanteessa, että molemmat jalat olivat kiinni uken jaloilla, mutta välissä olikin vain käsivarsi. Tilanne korjattiin sonomamalla. Päivä oli pitkä – 15 tuntia ja koko päivä mentiin vain leivällä ja kahvilla.

Sunnuntaina oli aamupala klo 8 ja palaveri 8.45. Aikuisten kisat alkoivat 9.20. Tällä kertaa kisat menivät paremmin järjestäjän puolelta. Meilläkin jatkui hyvä meno. Yhdessä ottelussa olisi tosin pitänyt antaa hansokumake vääristä otteista. Ottelussa oli menoa. Klo 15 jälkeen piti lähteä kohti kenttää bussilla ja jälleen omalla kustannuksella. Kaiken kaikkiaan opettava reissu.

T: K-P Pesonen

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa