Haku Puolustuvoimien Urheilukouluun

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut 5451 urheilijaa 54:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA

Urheilukoulun siirtymisen aikataulu

Hämeen Rykmentti lakkautetaan osana Puolustusvoimauudistusta, jolloin Puolustusvoimien Urheilukoulu tulee siirtymään Lahden Hennalasta, osaksi Kaartin jääkärirykmenttiä Santahaminaan, Helsinkiin vuonna 2014.

Vuonna 2014 viikolla 23 (2.6.2014) palveluksensa aloittava talvilajien saapumiserä astuu palvelukseen Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingissä, lukuun ottamatta kuuden lumilajin (maastohiihto, ampumahiihto, mäkihyppy, yhdistetty, hiihtosuunnistus ja lumilautailu) urheilijoita, joiden palveluspaikka tulee olemaan kyseistä saapumiserästä alkaen Kainuun prikaati, Kajaanissa.

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Useissa lajeissa käyvät harjoituksia johtamassa lajiliittojen valmentajat ja kouluttajat. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

 

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa pääsääntöisesti 347 vrk. Heidät koulutetaan vähintään aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti. Huippu-urheilijoilla on mahdollisuus myös 165 vrk palvelusaikaan (maksimissaan 30 % saapumiserän vahvuudesta), jolloin heidät koulutetaan miehistötehtäviin. Tälle erikoislinjalle on mahdollisuus hakeutua, jos urheilija saa rahallista Suomen Olympiakomitean tukea, harjoittelee ja kilpailee ammatikseen pääsääntöisesti ulkomailla tai on poikkeuksellisen menestynyt urheilulajissaan.

 

Hakeutuminen

Urheilukouluun hakijoiden tulee edustaa kansallista nuorten tai yleisen sarjan huippua. Urheilulajin tulee olla olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. 

Kesäkuun saapumiserään hakevien talvilajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu syksystä kevääseen (mm. hiihtolajit, kamppailulajit, jääkiekko, salibandy, kori- ja lentopallo) on jätettävä hakemuksensa 1.3.2014 mennessä. Valintakokeet järjestetään Hämeen rykmentissä, Lahdessa.

 

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta sekä

Lisää tietoa urheilukoulusta puolustuvoimien nettisivuilta

 tai www.urheilukouluntuki.fi

 

Tiedustelut Urheilukoulun henkilökunnalta

Valmennuspäällikkö 0299 446302

Toimistosihteeri 0299 446305

Osoite

Urheilukoulu, PL 5, 15701 Lahti

Uutiskategoria

Jaa Facebookissa